top of page

Twee

17 aug. 2023

AI-drivna verktyg för engelsklärare. Generera frågor till YouTube-klipp

Twee är en digital plattform som, enligt beskrivningen, möjliggör skapandet av frågor kopplade till YouTube-klipp. Även om jag inte kunde få detaljerad information från webbplatsen, kan vi diskutera dess potentiella användning baserat på beskrivningen.


Användning i undervisningssammanhang


  1. Interaktivt lärande: Genom att koppla frågor till specifika delar av ett YouTube-klipp kan lärare skapa interaktiva läromedel. Elever kan titta på klippet och svara på frågor i realtid, vilket förbättrar deras förståelse och engagemang.

  2. Förstärkt förståelse: Att svara på frågor direkt efter att ha sett ett avsnitt av ett klipp kan hjälpa eleverna att konsolidera det de just har lärt sig.

  3. Flexibilitet: Lärare kan skapa anpassade frågesporter baserade på YouTube-klipp som är relevanta för deras lektioner. Detta kan vara särskilt användbart för att komplettera traditionellt undervisningsmaterial.

  4. Självstudier: Elever kan också använda Twee för självstudier. Genom att titta på klipp och svara på frågor kan de testa sin egen förståelse och identifiera områden där de behöver ytterligare arbete.


För att utforska Twees fulla potential och hur den kan integreras i undervisningen, rekommenderar jag dig att besöka Twee och registrera dig för att utforska plattformens funktioner.bottom of page