top of page

13 aug. 2023

Skapa musik genom att välja stil, tempo och känsla

Soundraw.io är en AI-baserad plattform som ger användare möjlighet att skapa musik. Med Soundraw kan användare generera obegränsat med musik genom att enkelt välja stämning, genre och längd. AI:n skapar sedan musikstycken som passar användarens specifikationer. Dessutom kan användare anpassa låtarna genom att ändra på introduktionen, placeringen av refrängen och andra element för att matcha deras specifika behov. En av de stora fördelarna med Soundraw är att den producerade musiken är fri från upphovsrättsliga problem, vilket gör den idealisk för innehållsskapare som vill undvika upphovsrättsliga problem på plattformar som YouTube.

Användning i undervisningssammanhang

  • Musikskapande i klassrummet: Lärare kan använda Soundraw som ett verktyg för att introducera eleverna till musikskapande och de teknologier som ligger bakom.

  • Multimedia projekt: Elever kan använda Soundraw för att skapa bakgrundsmusik till sina presentationer, filmer eller andra multimedia projekt.

  • Upphovsrättsundervisning: Soundraw kan användas som ett exempel när man diskuterar upphovsrätt och de utmaningar som innehållsskapare står inför på digitala plattformar.

  • Utforska AI inom konst: Soundraw ger en praktisk inblick i hur AI kan användas inom konst och kreativitet, vilket kan vara en intressant diskussionspunkt i klassrummet.


För att utforska Soundraw och dess funktioner kan du besöka deras webbplats.bottom of page