top of page

28 juli 2023

Skapa musik genom en prompt

Mubert är en plattform som använder artificiell intelligens för att generera musik. Användare kan skapa unika musikspår baserade på specifika instruktioner eller berättelser. Mubert erbjuder flera tjänster, inklusive Mubert Render för innehållsskapare, Mubert Studio för artister, Mubert API för utvecklare och varumärken, samt Mubert Play för lyssnare. En av de mest framstående egenskaperna hos Mubert är dess förmåga att skapa musik som är fri från upphovsrättsliga problem, vilket gör den idealisk för innehållsskapare på olika plattformar.

Användning i undervisningssammanhang


  • Musikskapande: Lärare kan introducera eleverna till konceptet med AI-genererad musik genom att använda Mubert. Elever kan utforska hur AI kan användas för att skapa musik baserad på specifika instruktioner.

  • Multimedia projekt: Elever kan använda Mubert för att skapa bakgrundsmusik till sina presentationer eller multimedia projekt, vilket ger dem en unik och personlig touch.

  • Teknologi och AI: Genom att använda Mubert kan lärare diskutera de teknologier som ligger bakom AI och dess tillämpningar inom musikskapande.

  • Upphovsrätt: Mubert kan användas som ett verktyg för att diskutera upphovsrättsliga frågor, särskilt när det gäller musik och digitalt innehåll.


För att utforska Mubert och dess funktioner kan du besöka deras webbplats.


bottom of page