top of page

Difitt

17 aug. 2023

Nivåanpassa texter med hjälp av AI

Diffit.Me är en digital plattform som erbjuder lärare och pedagoger möjligheten att generera nivåanpassade resurser för nästan vilket ämne som helst. Genom att enkelt skriva in ett ämne, en term eller en fråga kan användare få resurser som är anpassade till en specifik läsnivå, som exempelvis 5:e klass.


Användning i undervisningssammanhang

  1. Anpassat innehåll: Med Diffit.Me kan lärare skapa innehåll som är skräddarsytt för sina elevers läsnivå, vilket säkerställer att materialet är begripligt och engagerande.

  2. Brett ämnesområde: Oavsett om det handlar om en vetenskaplig artikel, en historisk text eller en litterär utdrag, kan Diffit.Me generera nivåanpassade resurser för det.

  3. Tidsbesparing: Istället för att manuellt anpassa material för olika läsnivåer kan lärare använda Diffit.Me för att snabbt generera resurser som passar deras elevers behov.

  4. Flexibilitet: Förutom att söka efter specifika ämnen kan användare också ladda upp texter eller utdrag för att få nivåanpassade versioner av dem.

För lärare som söker ett effektivt verktyg för att skapa nivåanpassade läromedel kan Diffit.Me vara en ovärderlig resurs. Besök Diffit.Me för att utforska plattformens funktioner och möjligheter.

bottom of page